Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


27 de noi cazuri de coronavirus în Hunedoara. O parte din persoanele depistate refuză orice formă de supraveghere medicală

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 iulie 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 27 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în județul Hunedoara, o parte dintre persoanele diagnosticate refuzând orice formă de supraveghere medicală, conform Direcției de Sănătate Publică.

“În ultimele ore, în judeţul Hunedoara, au fost înregistrate 27 noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Acestea sunt rezultatele în urma prelucrării a doar 70 de teste. Mai sunt aşteptate, de la Alba Iulia, rezultatele a încă 50 de teste”, anunță Prefectura Hunedoara.

Conform directorului executiv al DSP-Hunedoara, Sebastian Mezei,  o parte din persoanele depistate pozitiv astăzi, refuză orice formă de supraveghere medicală. Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, și autoritățile județene trag un puternic semnal de alarmă față de această situație.

Cu toate acestea, DSP a luat legătura cu medicii de familie pentru a le solicita monitorizarea celor infectaţi.

În această situație s-a ajuns în urma deciziei CCR care stabilește că pacienților depistați pozitiv nu li se poate impune internarea, izolarea sau carantinarea.

“În urma deciziei CCR, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică şi medicii hunedoreni nu-i pot interna pe cei depistaţi pozitiv şi nici nu le pot impune izolarea sau carantinarea. Ei pot doar să recomande izolarea sau internarea, orice altă măsură restrictivă fiind considerată ilegală”, mai menționează Instituția Prefectului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW