Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


25 de persoane, reținute în dosarul de furturi din tiruri aflate în mers

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , , ,

Procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru 24 de ore a 25 de inculpați vizați în dosarul în care, luni, s-au făcut 73 de percheziții domiciliare în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în furturi din tiruri aflate în mers.

Inculpații au fost reținuți pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat și tentativă la furt calificat.

Procurorii au descoperit că, în perioada 2016 – 2018, în România s-au format cinci grupuri infracționale organizate, formate fiecare din mai multe persoane, care aveau un mod specific de operare. Mai exact, hoții furau diferite bunuri valoroase din camioane aflate în mișcare pe drumurile publice atât din România, cât și din Belgia, Finlanda, Suedia, Olanda și Spania).

În urma perchezițiilor, care au avut loc luni, oamenii legii au ridicat: „100 de terminale mobile, 200 de parfumuri de diferite mărci (sigilate și alte produse cosmetice de diverse mărci), peste 300 de perechi de încălțăminte, aproximativ 400 de articole vestimentare noi, laptop-uri şi ochelari de soare, 3 autoturisme de lux, 5 arme a căror deținere este supusă autorizării, utilaje tip motoferăstrău cu acumulatori, arme albe cu privire la care există indicii că ar fi putut fi folosite la comiterea unor infracțiuni, stații de emisie – recepție precum şi suma de aproximativ 20 000 lei”.

În cursul zilei de marți, cei 25 de inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW