Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


200.000 de măști sanitare FFP2 au ajuns în țară cu o aeronavă TAROM

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Un lot de 200.000 de măști sanitare de protecție FFP2 au ajuns în țară cu o aeronavă TAROM, modificată special pentru acest transport. Materialele sunt importate din China printr-un contract semnat de UNIFARM. Acestea vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta București – Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19), informează Grupul de Comunicare Strategică.

După revenirea în țară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie și, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

Sunt așteptate și alte transporturi conținând achiziții realizate de Compania Națională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW