Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


20 de români din Londra și Iași, rețiunuți într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism. Peste 60 de tinere au fost exploatate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 15 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Un număr de 20 de persoane implicate într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani au fost reținute în Londra și Iași, după efectuarea mai multor percheziții domiciliare.

Doi dintre liderii grupării care au fost reținuți în Londra erau căutați cu mandat europene de arestare emise de autoritățile din România, fiind cercetați pentru tentativă de omor.

Procurorii DIICOT din România au efectuat, joi, patru percheziții domiciliare în Constanța și Bacău cu scopul destructurării unui grup infracţional organizat.

Tot ieri, Poliţia Metropolitană din Londra a efectuat un 16 percheziţii la casele din capitala Regatului Unit folosite de proxeneți.

În urma perchezițiilor au fost ridicate sumele de 7000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar și 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane și 300 de grame de cocaină.

În 2013 a fost constituit un grup infracțional organizat de proxeneți, grup organizat intrafamilial, cu ramificații internaționale.

Din 2013 și până în prezent peste 60 de tinere ar fi fost recrutate și exploatate sexual în Londra.

Proxeneții recrutau fie direct, fie prin interpuși, fete tinere din România cărora le lipsea experiența de viață și care aveau o situație materială precară. Fetele erau păcălite că vor câștiga mai mulți bani în străinătate, după care erau forțate să se prostitueze în Londra.

Inițial, fetele erau cazate la locuințele membrilor grupării din Iași, Brăila și Constanța, după care erau trimise în Londra, unde erau cazare în locuințe închiriate de proxeneți, unde se și desfășura activitatea de prostituție.

Fetele erau agresate, amenințate și șantajate pentru a fi obligate să se prostitueze. Tinerele erau fotografiate în ținute sumare, după care fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie.

Zilnic, fiecare fată producea între  500 și 1500 de lire sterline. Tinerele primeau sume infime de bani din ce produceau, iar proxeneții le impuneau cheltuieli exagerate pentru cazare, transport, întreținere, hrană și îmbrăcăminte.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW