Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


2.000 de angajați ai STB vor intra în șomaj tehnic

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunțat, marți, că 2.000 dintre cei 11.000 de angajați ai Societății de Transport București (STB) vor intra în șomaj tehnic, ca urmare a reducerii numărului de călători, în contextul restricțiilor generate de pandemia COVID-19.

Angajații care vor intra în șomaj tehnic vor fi remunerați cu 75% din salariul de bază.

„Dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB, 2.000 vor intra în şomaj tehnic. Asta înseamnă că vor primi doar 75% din salariul pe care până la această dată îl aveau, conform contractului colectiv de muncă, urmând că numărul acestora să nu mai crească. Este o situaţie generată de numărul scăzut de călători pe care compania îl are acum”, a declarat Bădulescu, pentru AGERPRES.

Pentru ceilalţi angajaţi programul de lucru se va reduce de la cinci la patru zile săptămânal, Bădulescu precizând că în aceste cazuri este vorba mai ales despre vatmani şi șoferii de autobuze.

„Avem şi celelalte activităţi pe care le desfăşurăm în această perioadă, respectiv rutele de la Aeroportul Otopeni până în judeţele unde sunt centre de carantină, lucru pe care îl face STB împreună cu ISUBIF. Acolo avem implicate 40 de maşini pe zi, care fac aceste rute în toată ţara”.

În prezent, Societatea de Transport București utilizează un parc de vehicule redus cu 35%.

Sursa foto: Mobilitate.eu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW