Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


19 cetățeni sirieni, prinși în timp ce încercau să traverseze ilegal Dunărea

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 20 iunie 2024

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Piscu Vechi, județul Dolj, au prins marți după-amiază 19 cetățeni sirieni, în timp ce aceștia încercau să intre ilegal în România, după ce au traversat Dunărea cu o ambarcațiune.

Potrivit autorităților, marți, în jurul orei 16.00, a fost oprit pentru control un autoturism în care se aflau doi cetățeni români, care nu își justificau prezența în zonă.

În urma legitimării acestora și a efectuării controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperite două pungi din plastic în care se aflau 19 telefoane mobile care nu le aparțineau.

Polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au fost descoperite, în vegetația din imediata apropiere a malului fluviului Dunărea, 19 persoane, 15 bărbați și 4 femei. Persoanele în cauză au fost reţinute de poliţiştii de frontieră şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, au fost descoperite documente din care rezultă că aceștia sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 și 62 de ani. Totodată, s-a constatat faptul că cetăţenii străini au traversat fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune și intenţionau să intre ilegal în România, ca apoi să ajungă în țări din vestul Europei.

În cazul celor doi cetățeni români au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar cetățenii străini care au săvârșit infracțiunea de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW