Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


182 de români stau în carantină / Alte 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu / Starea de sănătate a bărbatului din Gorj este stabilă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 februarie 2020 Etichete: , , ,

În acest moment în România un număr de 182 de persoane se află în carantină, în timp alte 8231 sunt monitorizate la domiciliu din cauza suspiciunilor de infectare cu coronavirus. Autoritățile mai transmit că bărbatul din Gorj depistat pozitiv cu virusul chinezesc se află în continuare internat la Matei Balș, starea de sănătate a acestuia fiind stabilă. 

Bărbatul din Gorj se află în continuare în carantină la Institutul Matei Balș din București. Starea de sănătate a acestuia este bună, neprezentând simptome caracteristice infectării cu Covid-19.

În acest moment, 182 de persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu, conform celor mai recente informații.

3 600 de apeluri la Telefonul Verde, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135  de apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de Coronavirus. În același timp, de când linia telefonică TELVERDE a fost operaționalizată, adică de joi, au fost primite 3.611 de apeluri de la persoane care au cerut sfaturi pentru prevenirea pneumoniei virale.

Programul de funcționare al liniei verde este între orele 08.00 și 23.00, de luni până duminică.

Pentru suspiciunile de coronavirus sau pentru urgențe, oamenii au la dispoziție numărul 112.

Șapte din nouă români de pe vasul de croazieră au fost debarcați

Șapte din cei nouă cetățeni români care lucrau pe nava de croazieră Diamond Princess au fost debarcați și transferați în localitatea Wako, în apropierea orașului Tokyo.

Potrivit informațiilor transmise de Ambasada României la Tokyo, starea acestora de sănătate este bună. Au fost testați pentru infecția cu coronavirus, dar rezultatele analizelor au fost negative.

Cu toate acestea, românii vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.

De menționat faptul că ceilalți doi cetățeni români au rămas pe nava de croazieră și că starea lor de sănătate este bună. Aceștia fac parte din echipajul esențial necesar pentru mentenanța vasului.

Referitor la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19 și spitalizați în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

sursa foto: cdn.cnn.com

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW