Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


180 de militari canadieni și șase aeronave Hornet vor executa misiuni de Poliție Aeriană în următoarele 4 luni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 august 2022

Joi, 4 august, la baza militară Mihail Kogălniceanu, va avea loc ceremonia dedicată certificării detașamentului Forțelor Aeriene Canadiene aflat în România, a anunțat Ministerul Apărării. 180 de militari, piloți și personal tehnic, și șase aeronave Hornet, vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită sub comanda NATO în următoarele patru luni, alături de militarii români.

Alte două aeronave CF-188 Hornet vor participa la exercițiile organizate de NATO.

Misiunile de Poliție Aeriană vor fi executate alături de militari ai Forțelor Aeriene Române și aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 Lancer, potrivit MApN.

Este cea de-a șasea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene în România, după cele executate în 2017, 2018, 2019, 2020 și 2021.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele canadiene”, arată MApN.

Dislocarea avioanelor CF-188 Hornet este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței.

Demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW