Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


18 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deschise într-o singură zi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 martie 2020 Etichete: , , ,

În cursul zilei de sâmbătă au fost deschise 18 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  zădărnicirea combaterii bolilor, pentru persoanele care nu au respectat normele de prevenire ale răspândirii coronavirusului. 

Peste 11.000 de poliţişti au fost la datorie sâmbătă. Ofițerii au verificat „respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice”.

În ultimele 24 de ore, 1.153 de auto (cu 4.087 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră și alte 7 autovehicule cu materiale medicale au fost escortate.

De asemenea, au fost verificate 139 de auto cu privire la transporturi ilegale de persoane. Alte 87.508 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină au făcut obiectul cercetărilor, fiind verificate 33.344 de locaţii de carantină sau izolare.

Acțiunile s-au soldat cu întocmirea a 18 dosare penale. De la debutul pandemiei, până în prezent, au fost întocmite 228 de dosare.

Tot ieri, 109 persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 9, care erau urmărite național sau internațional, au fost depistate.

În trafic, polițiștii au constatat 71 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 97 de permise și retrase 53 de certificate de înmatriculare.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW