Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


150.000 de bucureșteni scapă de problemele cu termoficarea / O conductă care nu mai funcționa de peste 20 de ani, reparată și repusă în folosință

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Vești bune pentru 150.000 de bucureșteni. Compania Municipală Energetica Servicii a finalizat lucrările de reparație a unei conducte de termoficare în lungime de aproximativ 2 km, care nu mai funcționa de peste 20 de ani și care face acum posibilă alimentarea locuitorilor din cartierul Militari, direct din CET Vest. Valoarea totală a proiectului este de 700.000 de lei, finanțarea fiind asigurată de Primăria Generală.

Angajații companiei municipale au înlocuit porțiunile de conductă clasică, extrem de veche și avariată, și prin intermediul vanelor montate în căminul CM 2, complet refăcut, va fi posibilă redirecționarea agentului termic și către cartierul Drumul Taberei.

Lucrările s-au finalizat în numai două luni, iar astăzi traseul a fost încărcat și s-a făcut proba de presiune, care atestă că furnizarea apei calde și a căldurii va putea fi realizată către cartierul Militari, în mod direct, fără avarii și sincope.

„Cu această conductă se alimentează direct cartierul Militari. Până acum agentul termic trebuia să facă un ocol prin Drumul Taberei. O parte din cartierul Militari este alimentată de CET Energo, care a avut probleme iarna trecută. Chiar dacă CET Energo nu funcționează, prin această conductă se poate furniza agent termic”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Ciucu: Lucrarea va ține 4-5 ani

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat că prin acest traseu va fi furnizat agent termic fără avarii majore în următorii 4-5 ani, timp suficient pentru finalizarea unui proiect mai amplu, care prevede înlocuirea totală a conductei, cu tehnologie nouă, conductă preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariilor.

„Lucrarea actuală va ține 4-5 ani. Pentru câteva ierni suntem acoperiți, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Este nevoie de o lucrare de durată, adică de o conductă îngropată. Am vorbit cu primarul general Nicușor Dan și am agreat ca PMB să susțină jumătate din costul lucrării de îngropare, iar jumătate va fi suportată de Primăria Sectorului 6. Am trecut și prin hotărâre de Consiliu Local acest proiect, ca să facem o lucrare durabilă, care să țină 30-40-50 de ani, cât este normal. Din păcate PMB nu a acordat încă contractul, așa cum fusese vorba, companiei proprii și să se apuce de proiectare și de execuție. Încă mai aștept”, spune Ciprian Ciucu.

Un contract pentru demararea activităților de proiectare urmează să fie încheiat între Primăria Capitalei și Energetica, cel mai probabil, săptămâna viitoare. După ce documentația tehnică va fi finalizată, aceeași companie municipală va demara lucrările, finanțarea fiind asigurată de Primăria Generală și Primăria Sectorului 6.

Sursa foto: Agerpres/Angelo Brezoianu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW