Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


147 de oameni, salvați de polițiștii de frontieră români de pe un iaht avariat în Mediterană

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2022 Etichete: , ,

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au salvat 147 de persoane care se aflau la bordul unui iaht avariat în Marea Mediterană, în noaptea de 27 spre 28 septembrie, conform unui comunicat de presă remis vineri, 30 septembrie. 

Nava de patrulare cu polițiști români a Gărzii de Coastă se află în misiune la Marea Mediterană în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2022” sub egida Agenţiei Frontex.

Obiectivul principal al misiunii este sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

„În data de 27.09.2022, începând cu orele 21.00, autorităţile competente italiene au declanşat o amplă operaţiune SAR („search and rescue”- căutare şi salvare) în apele teritoriale italiene, în cadrul căreia, alături de alte trei nave de patrulare aparţinând autorităţilor italiene a participat şi nava de patrulare MAI 1102.

Pe tot parcursul nopţii, 27-28 septembrie 2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu colegii italieni au sărit în ajutorul persoanelor aflate la bordul ambarcaţiunii de agrement avariate, iar în urma intervenţiei salvatoare au fost recuperate aproximativ 400 de persoane, printre care familii, femei însărcinate şi copii minori.

La bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă, au fost transbordate 147 de persoane, celelalte trei nave de patrulare aparţinând autorităților guvernamentale italiene implicate în operaţiunea de salvare au preluat celelalte grupuri de persoane aflate la bordul iahtului”, a transmis sursa citată.

La finalizarea acţiunii de salvare, nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

Sursa foto: Forțele Navale Române

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW