Tuesday, May 18, 2021
Jurnalism corect


14 000 de persoane au tranzitat punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , , , , , ,

Aproape 14.000 de persoane şi 10.000 de maşini au tranzitat, în ultimele 24 de ore, punctele de frontieră ale României.

Aproximativ 7.300 persoane au intrat în țară și alte 6 600 au părăsit teritoriul României.

„Pe sensul de intrare au fost aproximativ 7.300 persoane cu 5.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 6.600 persoane cu 4.600 mijloace de transport. În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 7.000 de persoane şi 4.600 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 3.600 de persoane cu 2.000 mijloace de transport”, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Polițiștii de frontieră aflați la datorie au constatat 20 fapte ilegale (8 infracţiuni şi 12 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

De asemenea, polițiștii au descoperit bunuri ce urmau să fie aduse ilegal în ţară în valoare totală de aproximativ 64.800 lei.

„Formalităţile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic”, arată sursa citată.

Toate persoanele care vin pe teritoriul României sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată AICI.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW