Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Primul schimb de ostatici cu prizonieri din războiul Israel-Hamas / 24 de ostatici au fost eliberați de Hamas UPDATE

By Ana Teșcan , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 24 noiembrie 2023

UPDATE Douăzeci şi patru de persoane fac parte din grupul ostaticilor eliberaţi vineri de Hamas, anunţă Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), relatează CNN. Ostaticii eliberaţi au sosit în Israel, a arătat armata israeliană. Totodată, Forumul Familiilor Ostaticilor şi Persoanelor Dispărute, înfiinţat după atacul de la 7 octombrie, anunţă că patru copii şi şase femei se află printre ostaticii eliberaţi.

39 de deţinuţi palestinieni au fost eliberaţi din închisori din Israel, afirmă Qatarul.

Știrea inițială

Thailanda a anunțat vineri, 24 noiembrie, că 12 dintre cetățenii săi, luați ostatici de către Hamas în Israel, au fost eliberați, notează Reuters. Totodată, presa israeliană a raportat că un grup de femei și copii au fost predați Crucii Roșii, fiind primii ostatici eliberați în cadrul armistițiului. 

Prim-ministrul thailandez Srettha Thavisin a afirmat într-o postare pe rețelele de socializare că cei 12 thailandezi au fost eliberați din captivitate în Gaza. Nu au fost disponibile imediat alte informații despre prizonierii thailandezi, ale căror eliberări nu fuseseră anunțate anterior ca parte a schimbului de prizonieri convenit însoțind prima încetare a focului din război.

În schimb, Israel ar urma să elibereze vineri primii 39 de palestinieni din închisorile sale, printre aceștia aflându-se 24 de femei și 15 adolescenți.

Un total de 50 de ostatici și 150 de deținuți palestinieni urmau să fie eliberați pe durata celor patru zile de încetare a focului, cu mențiunea că Israelul a declarat că încetarea focului ar putea fi prelungită dacă Hamas continuă să elibereze ostatici într-un ritm de cel puțin 10 pe zi. O sursă palestiniană a indicat că până la 100 de ostatici ar putea fi eliberați.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW