Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


11 echipe de arhitecți, în concursul de soluții pentru amenajarea Parcului Lacul Morii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2022 Etichete: , ,

Amenajarea Parcului Lacului Morii reprezintă un adevărat interes pentru specialiști. Nu mai puțin de 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști s-au înscris cu proiecte în cadrul concursului internațional de soluții lansat în august și finalizat pe 21 octombrie. Acum, urmează analizarea și jurizarea lor de către o comisie tehnică a Ordinul Arhitecților din România (OAR), iar la finele lunii vom anunța proiectul câștigător, care va fi apoi implementat de către Primăria Sectorului 6.

În vara acestui an, Primăria Sectorului 6 a lansat concursul de soluții pentru amenajarea unui parc în jurul Lacului Morii cu o suprafață de 16,6 hectare. Acesta ar urma să pornească din zona barajului Ciurel și a Parcului Crângași, continuă spre zona de nord, include insula și ajunge până la Chiajna.

Cum va arăta concret parcul din Sectorul 6? Asta vor spune exclusiv specialiștii – arhitecți, urbaniști, peisagiști, sociologi, antropologi.

Era simplu să contractăm o firmă de proiectare, dar un astfel de demers, competitiv, organizat pe bune, ne va permite să selectăm cea mai bună soluție! Mergem 100% pe mâna experților”, declara în august primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

De atunci a urmat o perioadă de întrebări, de vizite în teren și de predare a proiectelor. 11 lucrări au fost depuse în concurs, a anunțat azi, 24 octombrie, OAR.

În perioada 24-27 octombrie, acestea vor fi analizate și verificate de o comisie tehnică, pentru ca în perioada 28-30 octombrie să aibă loc jurizarea.

Câștigătorul concursului, peste o săptămână

Juriul va fi internațional, format din arhitecți, peisagiști, urbaniști și biologi din România, Grecia, Portugalia și Germania. Marele câștigător al concursului de soluții va fi anunțat luni, 31 octombrie.

El va fi câștigătorul unui contract de proiectare în valoare de 2.677.700 de lei, fără TVA. Partea de proiectare va dura circa 6 luni, pentru că vorbim de o suprafață mare, de kilometri buni. Apoi avem două opțiuni: să scoatem la licitație lucrarea, pe acea proiectare, sau să facem un contract cadru care să acopere cât mai mult din elementele pe care le conține proiectarea și să-l dăm imediat în execuție. Lucrările vor fi etapizate”, a explicat edilul Ciprian Ciucu.

De asemenea, va fi un premiu II de 148.254 de lei și un premiu III de 74.127 de lei, fără TVA.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW