Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


11 dosare penale privind zădărnicirea combaterii bolilor în ultimele 24 de ore/ Au fost aplicate 6.500 de amenzi

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , ,

În misiunile lor pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada stării de urgență generată de virusul Covid-19, polițiștii au deschis, luni, 11 dosare privind zădărnicirea combaterii bolilor și au aplicat peste 6.500 de amenzi privind restricționarea circulației.

Peste 13.000 de polițiști au fost la datorie, luni, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat, ajutați de 4.092 de polițiști locali, de jandarmi și de militari, și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În ultimele 24 de ore, 893 de autovehicule (cu 3.002 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate 56.971 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 11 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 6.757 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.497.175 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

115 persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 6 persoane urmărite au fost depistate.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW