Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Peste 100 de hectare de vegetație distruse în Vâlcea: 60 de pompieri și voluntari s-au luptat cu incendiul

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 6 februarie 2024 Etichete: ,

Mai mulți pompieri și voluntari au intervenit în localitatea Ionești din Vâlcea, noaptea trecută, unde un incendiu a pus în pericol zona și a distrus peste 100 de hectare de vegetație. Vântul puternic a complicat misiunea.

60 de pompieri și voluntari au intervenit pentru a stinge incendiul în localitatea Ionești din Vâlcea. În dimineața zilei de marți, echipele de pompieri, sprijinite de două autospeciale, continuă să acționeze în zonă. Vântul puternic a complicat misiunea, existând riscul reaprinderii focului.

Potrivit Digi24, pompierii atrag atenția că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Pompierii atrag atenția că cei care aprind focul și îl lasă nesupravegheat riscă amendă de până la 15.000 lei.

Dacă oamenii ar înțelege să nu dea foc vegetației, nu s-ar ajunge la pierderea de vieți sau la distrugerea de bunuri! În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe”, a precizat ISU Vâlcea pe Facebook.

Foto: ISU București- Ilfov

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW