Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


10 bebeluși de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au fost depistați cu Covid-19 / Control de urgență dispus de ministrul Sănătății

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Un număr de 10 nou-născuți de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au fost, luni, diagnosticați cu coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat către DSP Timișoara demararea de urgență a unei anchete la Spitalul Municipal cu privire la cazurile bebelușilor depistați pozitiv cu Covid-19.

Pe 1 aprilie au fost recoltate probe de la 49 de mame și de la bebelușii acestora. Testele pentru Covid-19 au fost prelucrate pe 5 și 6 aprilie.

Conform rezultatelor, 10 nou născuți au fost diagnosticați cu coronavirus. De menționat faptul că testele mamelor au ieșit negative.

De asemenea, până acum nouă mame, împreună cu nou născuții lor, au fost externate în perioada 2- 4 aprilie de la Maternitatea Odobescu. În unitatea sanitară este în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Sănătății a mai solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

La finalul lunii martie, cinci asistente din cadrul Maternității Odobescu au fost diagnosticate cu Covid-19.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a fost schimbată, luni, pentru a doua oară de la izbucnirea crizei provocate de coronavirus. Actualul director al DSP Timiș, Mariana Rădulescu, a fost schimbat din funcție, în locul său venind medicul Mihaela Vlaicovici. Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *