Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


10 august | Judecătorii motivează condamnarea huliganilor. De ce femeia jandarm trebuie să primească daune de 10.000 euro

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 martie 2020 Etichete: , , ,

Jandarmerița bătută la protestul din 10 august 2018 a suferit atât fizic, cât și psihologic, motiv pentru care trebuie să primească daune. Informația apare în motivarea Judecătoriei Sectorului 1. În decembrie, șapte bărbați, acuzați că au lovit-o pe femeia jandarm, au fost condamnați la închisoare cu suspendare. În plus, Judecătoria Sectorului 1 a decis ca aceștia să-i plătească jandarmeriței 10.000 euro daune.

Bătăușii nu se cunoșteau

Din documentul consultat de mainnews.ro reiese că bărbații acuzați de lovirea Ștefaniei Nistor nu se cunoșteau și nu au acționat conform unui plan.

Inculpații menționați nu se cunoșteau reciproc (cu excepția inculpaților C___ I_-L__ și Ș__ T__-A____ ) , nu au acționat conform unui plan dinainte stabilit, ci dintr-un spirit gregar alimentat de manifestările colective de ură și dispreț îndreptate împotriva jandarmilor de către o facțiune din rândul protestatarilor”, se arată în document.

De ce trebuie să plătească agresorii daune

Instanța a explicat că acordarea de daune se impune, având în vedere prejudicul cauzat femeii jandarm.

La stabilirea cuantumului despăgubirilor echivalente unui prejudiciu moral instanța de judecată va avea în vedere următoarele criterii: consecințele negative suferite de cei în cauză pe plan fizic și psihic, importanța valorilor morale lezate, măsura în care au fost lezate aceste valori și intensitatea cu care au fost percepute consecințele vătămării, măsura în care a fost afectată situația familială, profesională și socială, având în vedere că, prin aceste despăgubiri cu rol compensatoriu, se urmărește o reparație justă și echitabilă a prejudiciului moral suferit”, a explicat instanța.

Instanța a considerat că Ștefania Nistor a suferit și din punct de vedere psihologic.

În ceea ce privește prejudiciul moral suferit de către partea civilă, instanța reține fără dubiu că un asemenea prejudiciu există, date fiind urmările acțiunilor violente conjugate ale inculpaților, partea civilă având de suferit nu doar fizic, ci și psihologic”, se mai arată în motivare.

Instanța: Jandarmerița, leziuni minore

În ciuda afirmațiilor făcute, a doua zi după protest, de reprezentanții Jandarmeriei, femeia a suferit leziuni minore. Informația apare chiar în motivarea instanței.

Instanța reține că persoana vătămată N___ Ș___ a suferit leziuni minore, însă pe toată suprafața corpului, în urma loviturilor aplicate de inculpații I__ L__-G__, C__ I_-L__ și D__ C___-M_ cu pumnii și picioarele, echipamentul din dotare pe care îl purta (cască, scut ș.a.) fiind cel mai probabil în măsură să atenueze forța acestor lovituri”, potrivit documentului.

Chiar dacă urmările pentru starea de sănătate nu au fost grave, femeia a avut dureri aproape două săptămâni.

Se constată, așadar, că loviturile nu au produs urmări grave pentru starea de sănătate a victimei, însă din declarația martorului N___ F____ audiat în cauză rezultă că victima a avut echimoze pe aproape toată suprafața corpului și dureri fizice aproape două săptămâni și a urmat tratament cu antiinflamatoare, astfel încât instanța va reține că s-a cauzat și un prejudiciu de agrement”, se mai arată în motivare.

Bărbații au fost condamnați la pedepse cuprinse între un an, respectiv doi ani și opt luni cu suspendare. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • Bine că nu-mi dă mie 10000 de euro, n-am fost acolo, dar ce a fost grav nu e pedepsit de stimații judecători corupți, iar banii aceștia trebuie dați de dragnea și ai lui care au organizat dezastrul ???

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/10-august-judecatorii-motiveaza-condamnarea-huliganilor-motivele-pentru-care-femeia-jandarm-trebuie-sa-primeasca-daune-de-10-000-euro/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/10-august-judecatorii-motiveaza-condamnarea-huliganilor-motivele-pentru-care-femeia-jandarm-trebuie-sa-primeasca-daune-de-10-000-euro/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW