Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


1 Mai petrecut acasă / IGSU vine cu sfaturi pentru cetățeni cu ocazia Zilei Muncii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , ,

Anul acesta românii vor trebui să petreacă ziua de 1 Mai acasă, în familie și nu la iarbă verde alături de prieteni. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu o serie de sfaturi si avertismente pentru cetățeni.

Sfaturile IGSU

🔹 Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins, iar cenușa trebuie acoperită cu pământ.

🔹 De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență, pentru a preveni jocul acestora cu focul.

🔹 Nu uitați! Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus (COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație). Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.

Măsuri pentru a te proteja

🔹 Spală-te des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce ai fost într-un loc public sau după ce îți sufli nasul, tușești sau strănuți. (pentru a te șterge pe mâini folosește, de preferat, prosoape de hârtie).

🔹 Dacă nu sunt disponibile apa și săpunul, utilizează un produs de dezinfectare a mâinilor. Acoperă cu lichidul toată suprafața mâinilor și freacă-ți mâinile până când se simt uscate.

🔹 NU intra în contact direct cu membrii familiei, atunci când revii la domiciliu, înainte de igienizarea mâinilor.

🔹 Dacă strănuți sau tușești acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care ai grijă să îl arunci imediat la coșul de gunoi.

🔹 Evită să îți atingi ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate.

🔹 Distanțează-te de ceilalți în cazul în care COVID-19 se răspândește în propria comunitate. Acest lucru este cu atât mai important pentru persoanele care prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW