Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


1 300 de muncitori de la un abator din Germania, depistați cu coronavirus. Jumătate sunt români

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe informează că 1.300 de lucrători din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania au fost depistați cu coronavirus. Conform reprezentanților companiei, jumătate din pacienții diagnosticați ar fi români. 

„Cu privire la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanții Consulatului General al României la Bonn au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare pentru a solicita luarea de măsuri pentru gestionarea situației create și a obține informații suplimentare privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate„, anunță MAE.

Citește și Focar de coronavirus la un abator din Germania. Sute de muncitori, printre care și români, depistați pozitiv. Premierul landului: Virusul vine de la români și bulgari / MAE s-a autosesizat

De asemenea, aproximativ 7 000 de persoane au fost plasate în carantină.

„Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv  pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate”, arată sursa citată.

Ministerul de Externe susține că  la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români lucrează la această companie.

Săptămâna aceasta, joi, consulul general al României la Bonn a făcut o vizită la acest abator. Reprezentanții companiei au confirmat că jumătate din cei diagnosticați sunt români. Datele urmează să fie confirmate și de Departamentul de Sănătate Publică.

Conducerea companiei a decis suspendarea temporară a activității.

În plus de asta, autoritățile districtului Gütersloch au luat măsuri pentru izolarea zonei afectate. Dacă situația o va impune, se vor lua măsuri de instituire a carantinei pentru întregul teritoriu al districtului.

MAE menționează că, „pe fondul evoluției situației, în cursul zilei de astăzi va avea loc o reuniune la nivelul autorităților de land la care vor participa și reprezentanți ai Consulatului General al României la Bonn”.

Totodată, oficiul consular a fost notificat, sâmbătă, că 17 cetățeni români au părăsit locația de carantină. Autoritățile locale încearcă  identificarea acestora.

MAE mai precizează că „la data de 11 mai a.c., consulul general al României la Bonn a mai efectuat o deplasare la aceeași companie pentru a verifica situația unor lucrători români, ca urmare a unor articole apărute în mass-media, referitoare la cazul unor cetățeni români ale căror documente de identitate ar fi fost reținute de către angajator. La acea dată, angajatorul a comunicat că la compania în cauză își desfășoară activitatea 6.000 de cetățeni români, iar la acel moment nu existau suspiciuni privind existența unor cazuri de infectare cu virusul COVID-19 printre lucrătorii companiei în cauză”.

sursa foto: germania-info.ro

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW