Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


​Procurorul din Caracal, Cristian Popescu, va fi pus sub învinuire de Secţia de anchetă a magistraţilor, alături de trei polițiști

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 7 septembrie 2019 Etichete: ,

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe săptămâna viitoare urmărirea penală pe numele procurorului din Caracal, Cristian Ovidiu Popescu, cel care a stat până la ora 6 dimineața pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, și a altor trei polițiști.

Cei patru urmează a fi citați ca suspecți în dosarul privind modul în care au intervenit autoritățile în cazul Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani care a sunat de trei ori la 112 cerând ajutor, potrivit Mediafax.

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care nu le-a permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, a fost suspendat din funcție la începutul lunii august.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a anunțat, vineri, că a declinat Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție dosarul privind maniera în care structurile MAI au intervenit în cazul adolescentei de 15 ani.

Pe 29 august, Zăvoianu Cătălin, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, a fost audiat, timp de cinci ore, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Procurorul Zăvoianu este unul din cei care au gestionat căutarea Alexandrei Măceșanu, fata răpită din Caracal despre care se crede că a fost omorâtă de Gheorghe Dincă.

De asemenea, pe 7 august, fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe s-a prezentat la Secție, fiind audiat aproape 6 ore.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la afaceristul Remus Rădoi în noaptea în care era căutată Alexandra Măceșanu, pentru a-i pune întrebări legate de o anumită mașină. În urma acestui apel, Remus Rădoi susține că Poliția nu a greșit cerându-i ajutorul, ba chiar, trebuia să solicite ajutor din mai multe părți.

Procurorii Secției pentru anchetarea magistraților au deschis dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul în care autoritățile au instrumentat dosarul.

Foto: Antena3

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *