Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Adrian Zukerman, avertisment pentru România: Huawei pune în pericol securitatea națională/ Ambasada Chinei: Defăimează răutăcios companiile chineze și este demn de dispreț

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ambasada Chinei în România a reacționat dur după ce ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman a acuzat China că se folosește de moartea a miilor de europeni pentru a „înmâna mănuși marca Huawei deghizate în donații umanitare”. La rândul său, Ambasada Chinei a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că Zuckerman „defăimează răutăcios companiile chineze” și este „demn de dispreț”.

„Recent, Ambasadorul SUA în România a făcut din nou observații iresponsabile, calomniind fără scrupule China și companiile chineze. Datoria unui diplomat ar trebui să fie dezvoltarea relației dintre propria țară și țara gazdă, nu să amestece politica externă a țării gazdă și afecteze relația dintre țara gazdă și alte țări. Reprezentantul părții americane, cu atitudinea arogantă, provoacă prin comportamentul său relațiile chino-române, defăimează răutăcios companiile chineze, un astfel de comportament nu reprezintă demnitatea unei mari puteri și este demn de dispreț.

Virusul este dușmanul comun al întregii omeniri. Pe măsură ce întreaga lume luptă mână-n mână împotriva epidemiei, suntem impresionați în fiecare zi de dăruirea și dedicația personalului medical, bucurându-ne de forța și bunătatea oamenilor obișnuiți. Sperăm că reprezentantul american va arăta mai mult spirit umanitar, nu își va pierde conștiința și rațiunea, nu-i va înjunghia în spate pe bunii făcători și nu va încerca să creeze probleme pentru alții”, transmite Ambasada Chinei.

Zuckerman: Rusia și China, prădătorii și actorii negativi

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat, la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România, că Partidul Comunist Chinez s-ar fi folosit de decesul miilor de europeni pentru a-și face propagandă prin așa-zisele gesturi umanitare, ceea ce este „inadmisibil” și a avertizat autoritățile române că Huawei este o companie „căreia nu i se poate încredința securitatea națională”.

Ambasadorul american a definit atât China, cât și Rusia, drept „prădătorii și actorii negativi” care „pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com