Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua porților deschise la Comitetul Central al PCR. Românii pot vizita biroul lui Nicolae Ceaușescu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 decembrie 2019 Etichete: , ,

Românii vor avea ocazia să viziteze, duminică, începând cu ora 12.08, Comitetul Central al PCR și biroul lui Nicolae Ceaușescu, locurile din care dictatorul a condus țara.

“Vă așteptăm la ora 12:08 să păstrăm împreună un moment de reculegere în Piața Revoluției! La 12:09, oră la care Elena și Nicolae Ceaușescu au decolat cu elicopterul de pe acoperișul Ministerului Afacerilor Interne, vom deschide porțile pentru a vizita clădirea unde a funcționat Comitetul Central al Partidului Comunist Român până în data de 22 Decembrie 1989 și locul de unde a condus România Nicolae Ceaușescu”, a transmis MAI.

Vizitatorii vor avea acces în spații care nu au fost deschise până acum publicului larg, cum ar fi arestul fostei Securități sau balconul de unde Ceaușescu a ținut primul discurs.

MAI a prezenta și două expoziții, respectiv „Expoziție documentară dedicată Revoluției din Decembrie 1989”, organizată sub egida Arhivelor Naționale, și „Revoluția din Decembrie 1989 – 30 de ani” cu imagini din arhiva Agenției Naționale de Presă Agerpres.

Cei ce vor să participe la zia porților deschise de la MAI trebuie să țină cont de următoarele:

-Fiind obiectiv militar, vizitatorii trebuie să prezinte la intrare un document de identitate, iar copiii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

-Intrarea se poate face până la ora 16.00, iar ieșirea până la ora 17.30, deorece este necesară pregătirea fațadei MAI pentru următorul moment video de la ora 18:00.

sursa foto: Kanal D

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 2203 additional Information on that Topic: mainnews.ro/ziua-portilor-deschise-la-comitetul-central-al-pcr-si-in-biroul-lui-nicolae-ceausescu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *