Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Zelenski dezvăluie o parte din conținutul ajutorului militar din partea României pentru Ucraina: Muniția de artilerie e bifată

By Ana Teșcan , in Fara categorie , at 11 octombrie 2023

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a dezvăluit detaliile ajutorului militar oferit de România după vizita sa în țara noastră. Acesta a menționat că, în urma discuțiilor, au fost încheiate acorduri esențiale referitoare la armament. Cu toate că nu a putut oferi detalii complete, Zelenski a confirmat că muniția de artilerie și întărirea sistemelor antiaeriene sunt parte din sprijinul acordat.

„Ce am obținut? În primul rând, acorduri bune legate de arme. Nu vă pot dezvălui totul acum, muniția de artilerie e bifată și, la fel, întărirea sistemelor antiaeriene – bifată. Încă pregătim anumite lucruri care vor avea un impact puternic. Un centru de pregătire pentru piloții de F-16 se organizează acum în România, iar piloții ucraineni vor fi printre primii care se vor antrena aici”, a spus Zelenski într-un mesaj filmat din avionul prezidențial și postat pe Instagram.

Pe lângă ajutorul militar, președintele Zelenski a menționat și alte aspecte importante discutate în cadrul întâlnirilor cu oficialii români. Acestea includ crearea unui coridor de cereale prin Republica Moldova, dezvoltarea infrastructurii portuare și deschiderea de noi puncte de trecere la granița comună.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a aflat marți, 10 octombrie, în România, pentru prima dată de la începutul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Zelenski a fost primit de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, dar s-a întâlnit și cu premierul Marcel Ciolacu și cu președinții Senatului și Camerei Deputaților, Nicolae Ciucă respectiv Alfred Simonis.

CITEȘTE ȘI: Ce semnifică vizita lui Volodimir Zelenski în România/Analist: Important pentru relațiile bilaterale, dar și un pas înainte pentru Ucraina spre Uniunea Europeană

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW