Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Zeci de percheziţii într-un dosar de înșelăciune. Cum ar fi fost țepuit un afacerist român de 28 milioane lei

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 20 iulie 2023 Etichete:

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurorii DIICOT desfăşoară joi, 20 iulie, 23 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov într-un dosar de înşelăciune în care prejudiciul este estimat la 28 milioane lei.

„Astăzi, 20 iulie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 23 de percheziţii domiciliare, în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire”, anunţă IGPR.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2021, patronul unei firme, cetăţean străin, împreună cu alte trei persoane, ar fi pus la cale o schemă pentru a-l țepui afacerist.

Concret, arată DIICOT, acesta i-ar fi prezentat victimei o parte dintre membrii grupării ca fiind oameni influenți în mediul de business, cu contracte încheiate cu instituţii ale statului.

Pentru a-i demonstra victimei că afacerea va fi benefică pentru ambele părţi, membrii grupării ar fi contractat aproximativ 2.500 tone de produse agricole (din care s-au livrat 1.150 tone), pentru restul cantităţii fiind emise bilete la ordin.

Următorul contract, care prevedea achiziția a 220 de autovehicule de transport, ar fi fost prezentat tot ca o achiziţie destinată unei instituţii publice. Așa a ajuns victima să le livreze escrocilor 80 de astfel de autovehicule, care aveau însă să fie achitate cu bilete de ordin fără acoperire. Intrați în posesia vehiculelor, membrii grupării le-au ascuns în diverse locații cu scopul de a le vinde.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW