Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Zeci de afro-asiatici au intrat ilegal în România. Ce măsuri a luat Poliția

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 26 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, vineri, 26 mai, pe direcţia localității Vama Veche, o ambarcaţiune din lemn, supraaglomerată, la bordul căreia se aflau 47 de persoane de origine afro-asiatică, care doreau să ajungă ilegal în România. 

Ambarcațiunea nu era neinscripţionată şi nu avea pavilion arborat iar la bordul acesteia se aflau și minori, informează Poliția de Frontieră.

„După interceptarea ambarcaţiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acţiune de salvare a vieţii omeneşti pe mare, având în vedere starea precară a ambarcaţiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei şi minori, neechipată cu mijloace de comunicaţii, respectiv salvare colective şi individuale şi exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord”, au menționat polițiștii de frontieră.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, însă, la nevoie, pot fi acordate servicii medicale, de asistență socială, în colaborare cu alte instituții ale statului, a menționat Poliția de Frontieră.

Sursă foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW