Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Zbor TAROM pentru repatrierea românilor din Africa de Sud

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 noiembrie 2021

O aeronavă TAROM pentru repatrierea cetățenilor români blocați temporar în Africa de Sud a decolat din Johannesburg la ora 03:54 și este așteptată să aterizeze pe Baza Aeriana 90 București, în jurul orei 16:30.

Lista de pasageri care au urcat la bordul aeronavei cuprinde următoarele 70 de persoane: 46 de cetățeni români (inclusiv delegația sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetățeni europeni (10 cetățeni bulgari, patru spanioli, trei polonezi, un cetățean maghiar) și șase cetățeni din state terțe (patru georgieni, un australian, un neozeelandez – aceștia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare și având rezidență în România).

MAE informează că alți șapte cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare. Reprezentanții Ambasadei României la Pretoria rămân în contact cu aceștia și vor continua eforturile de sprijinire în vederea identificării, în viitorul apropiat, a altor soluții de transport către România.

Evacuarea în regim de urgență a cetățenilor români din Africa de Sud a fost necesară ca urmare a descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2, care ar putea fi mult mai contagioasă decât celelalte cunoscute până acum.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW