Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Voucherele de 100 lei pentru vaccinați s-au epuizat. Florin Cîțu promite suplimentarea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 octombrie 2021

Tichetele de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care se vaccinează împotriva noului coronavirus cu schema completă s-au epuizat, însă prim-ministrul Florin Cîțu dă asigurări că va suplimenta bugetul.

Cele 350.000 de tichete de masă în valoare de 100 lei, oferite de către Guvern pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, s-au dovedit a fi insuficiente, în contextul numărul persoane vaccinate cu schema completă a crescut de la 5,13 milioane, cât era pe 31 august, la 6,04 milioane, pe 26 octombrie.

Premierul promite suplimentarea

Chestionat în legătură cu aceste probleme, prim-ministrul interimar Florin Cîțu a dat asigurări că va suplimenta bugetul pentru aceste vouchere, însă nu a precizat care va fi suma.

„Am vorbit acum despre acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează.  Vreau să vă spun că bugetul cred că este finalizat. Va trebui să luăm încă o Hotărâre de Guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru aceste vouchere. Facem mâine (n.r. – joi) o ședință de Guvern în care să suplimentăm acel buget, mai sunt câteva bugete pe care trebuie să le suplimentăm”, a anunţat Florin Cîțu.

Nu e clar dacă executivul își permite să aloce vouchere pentru toți cetățenii care se vor vaccina în perioada următoare. În condițiile în care autoritățile speră la 10 milioane de persoane completă vaccinate până la finalul anului, ceea ce înseamnă 4 milioane în plus și implicit 4 milioane de potențiali solicitanți de vouchere, ar fi teoretic nevoie de 400 milioane lei.

Beneficiază de vouchere în valoare de 100 lei toate persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă după data de 31 august 2021, acestea putând fi solicitate în termen de 60 de zile de la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *