Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin susține că Federația Rusă a avut de câștigat de pe urma invaziei în Ucraina

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 septembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Vladimir Putin a declarat miercuri, 7 septembrie, că Federația Rusă a avut de câștigat în urma invaziei din Ucraina și susține că, în timp ce Occidentul s-ar afla în cădere liberă, Asia ar reprezenta viitorul, potrivit Reuters.

Vladimir Putin a fost prezent la Forumul Economiei Estice, organizat în orașul Vladivostok. Președintele rus a fost întrebat dacă țara pe care o conduce „a pierdut ceva” în urma invaziei din Ucraina.

Nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic. Tot ce este dăunător, tot ce nu este necesar, tot ce ne va preveni din a înainta va fi respins”, a declarat președintele Federației Ruse.

În schimb, liderul de la Moscova susține că Rusia a avut, mai degrabă, de câștigat pe urma conflictului militar declanșat pe 24 februarie.

Pot să spun că marele câștig a fost întărirea suveranității, un rezultat inevitabil(…)Acest lucru va duce la întărirea țării”, a spus Putin, adăugând că invazia a provocat „un anumit nivel de polarizare” în lume și în Rusia.

Putin a mai acuzat Occidentul că încercarea „agresivă” de a izola Federația Rusă, prin intermediul sancțiunilor, distruge economia globală.

Totodată, președintele rus a precizat că economia Rusiei face față „agresiunii tehnologice și financiare” a Vestului, deși a recunoscut că anumite regiuni și industrii întâmpină dificultăți.

În ceea ce privește apropierea față de Asia, la forumul de la Vladivostok a fost prezent Li Zhanshu, numărul 3 din Partidul Comunist Chinez. Săptămâna viitoare, în Uzbekistan, ar urma să aibă loc o întrevedere între Xi Jinping, președintele Chinei, și Vladimir Putin.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *