Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin, discurs la Sankt Petersburg: Operațiunea militară specială a fost dificilă, dar forțată

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 iunie 2022

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a acuzat liderii din Vest că au provocat „operațiunea militară specială” pe care a intreprins-o în Ucraina, în discursul său de la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, de vineri, 17 iunie. Totodată, a susținut că puterile din Occident tratează restul lumii ca pe „coloniile lor” și „țări de rangul al doilea”, relatează The Guardian.

În incipitul discursului, Putin a declarat că întrunirea are loc „într-un moment dificil pentru întreaga comunitate mondială”, când economia, piețele și „înseși principiile sistemelor economice globale” sunt „sub amenințare”.

Totodată, el a spus că lumea a văzut „apariția și importanța tot mai mare a noilor centre de putere” și că „vechea ordine mondială” bazată pe o putere puternică este prin „însăși natura sa instabilă”.

Mai mult, a acuzat că sancțiunile împotriva Rusiei sunt „imprudente și nebunești”.

Putin a descris sancțiunile ca pe o „sabie cu două tăișuri” și a spus că țările occidentale iau în considerare să impună sancțiuni „nu doar Rusiei, ci și oricărei țări care le cade în disfavoare”. 

„Vedem o agravare a problemelor sociale și economice în Europa. În SUA, vedem creșteri și prețuri la bunuri, alimente și electricitate, precum și la combustibilul pentru mașini. Nivelul de viață al europenilor scade, iar întreprinderile lor își pierd competitivitatea”, a susținut liderul de la Kremlin. 

Putin a mai spus că decizia Rusiei de a începe „operațiunea militară specială” în Ucraina a fost dificilă, dar forțată.

El a reiterat faptul că forțele ruse apără drepturile Ucrainei pentru dezvoltări sigure și că operațiunea este menită să apere oamenii din Donbas.

Toate sarcinile „operațiunii militare speciale” a Rusiei vor fi îndeplinite, a mai adăugat Putin.

Discursul președintelui rus a fost amânat cu aproape două ore din cauza unui atac cibernetic.

„Din păcate, astăzi, din cauza atacurilor masive de tip DDoS asupra sistemului forumului, baza de acreditare și admitere a fost dezactivată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *