Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin a decretat Legea Marțială în teritoriile ucrainene ocupate de Federația Rusă

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Vladimir Putin a anunțat miercuri, 19 octombrie, că a decretat Legea Marțială în Herson, Zaporojie, Donetsk și Lugansk, teritoriile anexate de Federația Rusă, după așa-zisele referendumuri catalogate drept ilegale de Occident, notează Interfax și The Guardian.

Regimul de la Kiev, după cum știți, a refuzat să asculte de alegerea cetățenilor și refuză orice propuneri de negociere. Atacurile aeriene continuă, iar oameni pașnici mor”, le-a transmis Vladimir Putin membrilor Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Putin a mai menționat distrugerea Podului Kerch, din Crimeea, și a precizat că serviciile secrete ruse ar fi „oprit atacuri teroriste în alte regiuni din Rusia” ce vizau „facilități energetice și de transport, inclusiv facilități nucleare”.

Deși nu este clar, încă, ce se va întâmpla odată cu decretarea Legii Marțiale în cele 4 regiuni din Ucraina, legislația rusă arată că ar fi vorba de restricții de transport și de adunări publice, ridicarea nivelului de cenzură și creșterea autorității pentru instituțiile de forță.

În paralel, a mai fost semnat un decret prin care cetățenii din 6 regiuni de la granița cu teritoriul Ucrainei vor avea interdicții de transport.

Este vorba de Krasnodar, Belgorod, Bryansk, Voronezh, Kursk și Rostov. Interdicțiile se vor aplica și pe teritoriul Peninsulei Crimeea.

Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui ucrianean Volodîmîr Zelenski, a acuzat că este vorba de „pseudo-legalizarea” jefuirii proprietăților cetățenilor ucraineni.

Nu schimbă cu nimic situația pentru Ucraina: vom continua eliberarea teritoriilor și deocuparea lor de către teroriști”, a transmis consilierul.

CITEȘTE ȘI: Ziua 238 de război în Ucraina / Rusia anunță că va începe bătălia pentru Herson

Sursă foto: Kremlin.ru

Comentarii