Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu: Numărul de paturi ATI s-a extins cu 190 în toată țara / Plata personalului medical implicat în Campania de vaccinare, întârziată din cauza unui funcționar din MS

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 martie 2021

Ministrul Sănătății a declarat, marți, că, la nivel național, numărul paturilor de la Terapie Intensivă pentru pacienții internați cu COVID-19 a crescut cu 190, ajungând la un total de 1.400. Vlad Voiculescu susține că plata personalului medical implicat în Campania de vaccinare a fost întârziată din cauza unui funcționar din ministerul pe care îl conduce.

Ieri(n.r. luni) am avut teleconferință cu spitalele din București și Ilfov, s-a putut extinde numărul de paturi de ATI cu aproape 190 în toată țara, aproape 40 de paturi în București”, a declarat Vlad Voiculescu, marți, la Parlament.

Ministrul Sănătății a precizat că, la nivel național, există 1.400 de paturi ATI pentru a trata pacienții internați cu COVID-19.

Îmbunătățim raportarea, să știm că paturile raportate de 2 ori pe zi chiar putem să ne bazăm pe ele. Ne îndreptăm către 1600 de paturi, dar avem limitări cu resursa umană, nu e ceva ce putem schimba de pe o zi pe alta. Personalul medical are nevoie de o gură de aur, de aceea trebuie să respectăm toate regulile”, a adăugat ministrul Sănătății.

În ceea ce privește plata personalului medical implicat în Campania de vaccinare împotriva COVID-19, Vlad Voiculescu a anunțat că „banii au fost ceruți de la Ministerul Finanțelor”.

Banii au fost ceruți de la Ministerul Finanțelor, e adevărat că abia ieri(n.r. luni), și plățile au început să se facă. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul”, susține Voiculescu.

Întrebat cine a fost de vină pentru întârzierea în plata medicilor, ministrul Sănătății a afirmat: „Un funcționar public din Ministerul Sănătății”.

Premierul Florin Cîțu a declarat, referitor la acest subiect, că plata personalului medical „a întârziat nepermis de mult”.

Am cerut ieri domnului Gheorghiţă (n.r. Coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19) o informare pe această temă, a trimis o notificare către Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii a spus că se va face plata în următoarele zile”, a spus, marți, premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com