Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Deputaţii dezbat azi moţiunea împotriva ministrului Popescu / PSD nu va vota, anunță un senator

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 6 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Deputaţii dezbat marţi, 6 septembrie, începând cu ora 16:00, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL). Deși colegii săi social-democrați din coaliție l-au criticat intens în ultima perioadă, PSD anunță că nu va vota moțiunea împotriva lui Popescu. Votul ar urma să aibă loc miercuri, 7 septembrie. 

Senatorul Daniel Zamfir (PSD) a declarat, marţi, la Digi24, că ministrul ar trebui să plece din funcție, dar asta în urma unei discuții în coaliție.

„PSD nu va vota moţiunea simplă împotriva domnului ministru Virgil Popescu şi nu pentru că domnul Popescu ar fi potrivit acolo, am spus-o de atâtea ori, domnul Popescu este piatra de moară a acestui guvern. Domnul Popescu ar trebui să plece, dar acest lucru trebuie să se facă într-o discuţie în coaliţie (…)

Noi credem că această coaliţie trebuie să continue, evident este singura soluţie de stabilitate în România, ca atare PSD nu va vota”, a declarat acesta.

În schimb, trebuie menționat că, momentan, nu a fost luată vreo decizie în acest sens în interiorul partidului.

Zamfir a mai punctat că nu este momentul unei crize guvernamentale, iar „PSD nu va fi cel care va alimenta această criză guvernamentală”.

Context

Uniunea Salvați România (USR) a depus joi, 1 septembrie, în prima zi a sesiunii parlamentare, moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, după cum a anunțat președintele formațiunii politice, Cătălin Drulă. Acesta subliniază că, pe lângă ministrul de resort, și PSD este vinovat pentru criza din energie.

„România are azi o ultimă șansă să evite o criză economică dureroasă. PNL și PSD trebuie să se trezească din beția puterii și a risipei banului public la rețelele de partid. Misiunea unui guvern este să protejeze oamenii. PNL și PSD au arătat că nu vor asta. Acest guvern trebuie să lucreze pentru oameni sau să plece”, a spus Cătălin Drulă.

USR a criticat în repetate rânduri schema de compensare și plafonare a prețurilor la energie. Partidul condus de Cătălin Drulă susține, în schimb, reducerea TVA la energie de la 19% la 5% și acordarea de credite fiscale pentru companii ca să reducă 50% din facturile la energie.

CITEȘTE ȘI USR a depus moțiune simplă împotriva ministrului Energiei: România are azi o ultimă șansă să evite o criză economică dureroasă

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *