Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Vineri începe o nouă sesiune Rabla pentru Electrocasnice

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2021

Vineri, 19 noiembrie, începe o nouă sesiune a programului Rabla pentru Electrocasnice. Înscrierile încep la ora 10:00, bugetul pentru această sesiune fiind de 34 de milioane de lei, după cum a anunțat ministrul interimar al Mediului, Tánczos Barna, joi, 18 noiembrie.

Sesiunea începe cu o perioadă de înscriere care va dura 7 zile. Pot participa și persoanele care s-au înscris la prima sesiune a programului, a menționat ministrul.

„Avem o veste importantă legată de programul Rabla pentru Electrocasnice. Lansăm o nouă sesiune de sărbători, cu un buget de 34 de milioane de lei pentru cei care vor să-și achiziționeze electrocasnice mai prietenoase cu mediul, care consumă mai puțin curent electric și emit, astfel, indirect mai puțin dioxid de carbon.

Această sesiune va începe cu o perioadă de înscriere pentru cei care vor să participe în program. Aceasta începe mâine, 19 noiembrie, dată de la care timp de 7 zile cei interesați se pot înscrie sau cei care s-au înscris în prima sesiune vor putea beneficia și ei de acest sprijin din sesiunea a doua.

După înscriere, vom avea trei sesiuni separate pentru trei grupe de echipamente electrocasnice. Aceste grupe sunt realizate în vederea asigurării unei desfășurări optime a programului. Am văzut că la ediția precedentă nu au fost probleme cu sistemul informatic, toți cetățenii care au vrut s-au putut înscrie”, a declarat Tánczos Barna joi, 18 noiembrie.

Calendarul

Calendarul de desfăşurare a programului pentru această sesiune este următorul:

– Înscrierea persoanelor fizice în aplicaţie, prin crearea conturilor de utilizator (19 noiembrie, ora 10.00 – 25 noiembrie, ora 23.59);

– Etapa I: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (26 noiembrie, ora 10.00 – 2 decembrie, ora 23.59);

– Etapa II: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (3 decembrie, ora 10.00 – 9 decembrie, ora 23.59);

– Etapa III: Selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (10 decembrie, ora 10.00 – 16 decembrie, ora 23.59).

„Nouă condiție mai riguroasă”

Barna a precizat că pentru această etapă a fost introdusă o condiţie mult mai riguroasă pentru folosirea voucherelor:

„Voucherele sunt nominale, netransmisibile, astfel încât să limităm și să eliminăm traficul sau vânzarea acestor vouchere după rezervare”, a punctat ministrul interimar al Mediului.

El a reiterat sumele alocate pentru fiecare aparatură electronică:

Voucher în valoare de 400 lei pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere, combine frigorifice sau lăzi frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe; vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare, 500 de lei pentru laptopuri, 300 de lei pentru tablete.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com