Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viktor Orban a criticat încă o dată politica Uniunii Europene față de Federația Rusă

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Viktor Orban a declarat luni, 26 septembrie, în Parlamentul Ungariei, că țara pe care o conduce trebuie să se pregătească de un război prelungit în Ucraina și a precizat că sancțiunile impuse Federației Ruse, în contextul invaziei, s-au întors împotriva cetățenilor Uniunii Europene, relatează Reuters

Orban a mai menționat că „nu e nicio surpriză” că guvernele europene pică, făcând aluzie la cazul Italiei. Detalii aici.

Putem spune, cu siguranță, că acest lucru se întâmplă din cauza sancțiunilor. Europenii au sărăcit, în timp ce Federația Rusă nu a căzut încă în genunchi(…)Arma s-a întors împotriva Uniunii, iar Europa s-a împușcat în picior prin intermediul sancțiunilor”, le-a transmis premierul de la Budapesta parlamentarilor.

Premierul de la Budapesta a cerut Comisiei Europene să spună „pentru cât timp vom continua să facem acest lucru” și a menționat că „e timpul” ca sancțiunile impuse Rusiei să fie discutate și cu oficialii americani.

Totodată, Orban susține că va lansa „o consultare națională” în Ungaria, prin care îi va întreba pe cetățeni ce părere au despre sancțiunile impuse de Occident Rusiei.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Oficial ucrainean: Ungaria este un cal troian pentru UE / Comisarul pentru Justiție cere presiuni suplimentare asupra Budapestei

Sursă foto: Facebook / Orbán Viktor

Comentarii