Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


VIDEO WeBuild a recuperat întârzierile la Autostrada Pitești – Curtea de Argeș / Pro Infrastructură: Inaugurarea poate fi chiar în decembrie 2024

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

După un început extrem de greoi din cauza căruia au fost sancționați și cu un certificat intermediar negativ de către CNAIR, italienii de la WeBuild au recuperat toate întârzierile pe secțiunea Pitești – Curtea de Argeș (30,35 km), parte a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Potrivit Asociației Pro Infrastructură, cea care a realizat recent o filmare aeriană a întregului traseu, dacă constructorul menține ritmul, șoseaua de mare viteză ar putea fi dată în folosință până la finele anului viitor.

„Antreprenorul a recuperat excelent întârzierile din 2022 și, dacă menține acest ritm foarte bun, are toate șansele să inaugureze lotul cu multe luni înainte de septembrie 2025, termenul contractual. Într-un scenariu optimist, inaugurarea poate fi în primăvara lui 2025 și în cel mai optimist scenariu chiar decembrie 2024, cel puțin parțial până la nodul Mănicești/Vâlcele”, au transmis reprezentanții Pro Infrastructură.

În valoare de 1,71 miliarde lei, fără TVA, contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Pitești-Curtea de Argeș a fost încheiat pe 11 mai 2020. Termenul de proiectare este de 12 luni, 48 luni sunt prevăzute pentru execuția lucrărilor, iar garanția este de 10 ani.

Autostrada București – Nădlac

Începută înainte de Revoluție prin construirea segmentului între București și Pitești, Autostrada A1 București – Nădlac are în prezent două mari „găuri”. Este vorba despre Sibiu – Pitești, respectiv o porțiune de circa 9 km din care 2 km de tunel pe lotul 2 al segmentului Lugoj – Deva.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122,11 de km este împărțită în cinci secțiuni:

Secțiunea 1: A fost inaugurată anul trecut. Se circulă pe toți cei 13 km dintre Sibiu și Boița.

Secțiunea 2: CNAIR a semnat contractul cu asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret – Cengiz Insaat din Turcia. Termenul de realizare prevăzut este de 18 luni pentru proiectare și 50 luni execuție. A fost emis ordinul de începere a activităților de proiectare.

Secțiunea 3: CNAIR a semnat pe 1 august contractul cu asocierea WeBuild – Trancrad. În luna februarie, a fost emis ordinul pentru începerea proiectări, astfel că lucrările ar trebui să înceapă în prima parte a anului viitor.

Secțiunea 4: În noiembrie 2021 a fost semnat contractul cu Porr Construct. Termenul este de 16 luni perioada de proiectare și 44 luni perioada de execuție a lucrărilor. Austriecii au început lucrările, inclusiv la tunelul Momâia (1,3 km).

Secțiunea 5: WeBuid a început lucrările în septembrie 2021, stadiul fizic fiind de 50,5%.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW