Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


VIDEO Mesajul polițiștilor de frontieră pentru zecile de mii de români care se întorc în țară: Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 mai 2020 Etichete: , , ,

Sindicatul Europol a reacționat dur, după acuzațiile din Vama Nădlac, acolo unde zeci de mii de români au intrat în țară în ultimele ore și au așteptat ore în șir la coadă, timp în care au provocat scandaluri și i-au jignit pe oamenii legii.

„Am trăit cu toții două luni în starea de urgență unde distanțarea socială a fost elementul de bază pentru a face față epidemiei de coronavirus. Dacă în această perioadă s-a înțeles cât de importantă e această măsură, fix la două luni, începând de ieri punctele de trecere a frontierei din vestul țării au fost luate cu asalt de zeci de mii de cetățeni români care se întorc în România.

Colegii noștri, polițiștii de frontieră aflați în prima linie, lucrează la capacitate maximă, nu ies din ghișeele de control cu orele pentru a merge la toaletă sau să bea apă, pentru ca cei sosiți în țară să poată fi verificați cât mai repede.

În schimb, colegii noștri au fost întâmpinați cu ‘aplauze’ de către diasporeni cu mesajul: ”HOȚII, HOȚII”. Da, colegii noștri sunt hoți pentru că sunt în prima linie și riscă să fie infectați cu virusul COVID-19, sunt hoți pentru că timp de 12 ore nu apucă să meargă să servească masa pentru ca pasagerii să beneficieze de formalitățile de intrare în țară și sunt hoți pentru că zilnic sunt huiduți de cetățenii care au doar drepturi”, se arată în postarea de pe Facebook a Sindicatului Europol.

Aceștia au mai subliniat că un focar de tip Suceava se poate produse, dacă nu vor fi respectate regulile de distanțare socială, impuse de autorități, măsură care nu a fost respectată la punctele de trecere a frontierei.

„Nu vrem să ne gândim nicio secundă la riscul epidemiologic care s-a creat în puctele de trecere a frontierei din vestul țării unde nu se respectă distanțarea socială, cetpțenii îmbulzindu-se la cozi incomensurabile și de asemenea, aceștia nu poartă echipamente de protecție. Crearea unui focar de infecție este iminent ceea ce poate duce la crearea unui nou focar de tip ”Suceava”.

Reamintim că, în continuare, la intrarea in țară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!”, se arată în postarea Sindicatului Europol.

 

Distanțare socială exemplară la Nădlac

Am trăit cu toții două luni în starea de urgență unde distanțarea socială a fost…

Publicată de Sindicatul Europol pe Duminică, 17 mai 2020

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com