Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Macron, atacat cu roșii în prima ieșire publică după ce a fost reales președinte al Franței

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

Emmanuel Macron, proaspăt reales în funcția de președinte al Franței, a fost atacat cu roșii miercuri, 27 aprilie, în prima sa ieșire publică după ce a câștigat un nou mandat la Palatul Élysée. El a vizitat astăzi o piață de la periferia capitalei Paris.

Macron vorbea cu o mică mulțime la o piață din Cergy, o suburbie din nord-vestul Parisului, când cineva din mulțime a aruncat un pumn de roșii cherry în direcția sa, scrie Politico.

Roșiile au lovit un trecător și nu l-au atins pe președinte, dar mulțimea care l-a înconjurat pe Macron a început imediat să țipe și să se îmbulzească, moment în care agentul de securitate al liderului francez a strigat „proiectil!”, înainte de a deschide o umbrelă pentru a-l proteja pe Macron de alte atacuri. Acesta a fost apoi escortat de la fața locului.

Iată momentul:

Macron a declarat că a vizitat Cergy, o zonă cu aproximativ 65.000 de locuitori situată la circa 30 de kilometri de centrul Parisului, pentru a-și arăta angajamentul de „a asculta și de a guverna toți francezii”, indiferent pentru cine au votat.

Aproape jumătate – 48% – dintre alegătorii din suburbie au optat pentru candidatul de extremă-stânga Jean-Luc Mélenchon în primul tur al alegerilor prezidențiale din 10 aprilie, Macron fiind la mare distanță, cu doar 23,7%.

„Am venit să spun că am auzit vocile fiecăruia și că voi continua să mă implic în cartierele care sunt cele mai în dificultate… în fiecare zi”, a declarat Macron, înainte de a avea loc incidentul.

Macron a câștigat alegerile prezidențiale din Franța cu 58,55% din voturi, potrivit rezultatelor publicate duminică seară de Ministerul francez de Interne. Rivala sa de extremă-dreapta Marine Le Pen a obținut 41,45% din voturi.

După ce a revendicat victoria în alegeri, Macron a precizat că mulți francezi l-au votat nu pentru că îi susțin ideile, ci pentru că au respins „ideile extremei drepte”.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW