Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Federația Rusă a început transferul de trupe și armament greu în Donbas

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 februarie 2022

La scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a așa-zisei independențe a republicilor separatiste Donețk și Lugansk, trupele ruse au pătruns în regiune sub pretextul unei misiuni de menținere a păcii. Informația a fost confirmată de șeful diplomației europene, Josep Borrell.

Documentul semnat luni de președintele rus stipulează și trimiterea unor așa-numite trupe de pacificare în republicile separatiste proaspăt recunoscute, dar pe care Federația Rusă le controla de facto încă din 2014. Drept răspuns, SUA și Uniunea Europeană urmează să adopte noi sancțiuni împotriva Moscovei.

În urma unei ședințe de mai multe ore a Consiliului de Securitate al Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski a denunțat încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a țării, evidențiind nevoia de sprijin din partea Occidentului. Într-un comunicat de o virulență aproape fără precedent, Palatul Elysée a vorbit despre „deriva ideologică” și un „discurs paranoic” al lui Vladimir Putin.

De cealaltă parte, Moscova, prin vocea purtătoarei de cuvânt Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, susține că este gata de negocieri cu Washingtonul, o întâlnire între liderii celor două diplomații Antony Blinken și Serghei Lavrov, fiind programată joi, la Geneva.

Rusia a trimis blindate în Donbas

Televiziunea Al Jazeera a difuzat imagini cu tancuri și transportoare blindate rusești în regiunea Donbas. Alte materiale video publicate pe rețelele de socializare arată convoaie militare, fără însemne oficiale, deplasându-se în regiunea Donețk.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *