Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Au început testele pe calea ferată București – Giurgiu. Când se va relua circulația trenurilor

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 mai 2024 Etichete: ,

În sfârșit! La aproape 20 ani de la prăbușirea podului de la Grădiștea, circulația pe calea ferată București – Giurgiu va fi reluată. Constructorul, firma austriacă Porr, a finalizat cea mai mare parte a lucrărilor de refacere a infrastructurii, iar în prezent realizează teste. Acestea ar trebui să dureze aproximativ o lună. Prin urmare, dacă nu vor interveni probleme, trenurile vor circula din nou pe cea mai veche linie de cale ferată construită în Țările Române începând de luna viitoare.

Circulația feroviară pe ruta București – Giurgiu, prima cale ferată construită în Țările Române, a fost suspendată din 2005, când podul de la Grădiștea s-a prăbușit din cauza unei viituri. Deși s-a speculat că prăbușirea ar fi fost cauzată de excavații neautorizate la piciorul podului, această ipoteză nu a fost investigată serios de autorități.

Lucrările pentru reluarea traficului au fost amânate ani la rând, deoarece Ministerul Transporturilor a insistat pe construirea unui nou pod de mari dimensiuni pentru a permite navigația pe râul Argeș, în loc de soluții mai ieftine și rapide.

În prezent, trenurile care fac legătura între București și Giurgiu sunt nevoite să ocolească prin Videle, județul Teleorman, ceea ce prelungește călătoria la aproximativ 3 ore, comparativ cu microbuzul, care parcurge distanța în circa o oră.

foto: Redacția

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW