Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Asociația Pro Infrastructură: Pe Autostrada de Centură Bucureşti A0 se lucrează doar pe 1,7 km din cei peste 100 de km

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2020

Asociația Pro Infrastructură a scos în evidență că pe Autostrada de Centură București se lucrează doar pe 1.7 km din cei peste 100 de kilometri, deși Ministerul Transporturilor și CNAIR au promis că toate sectoarele de pe semi-inelul sudic vor fi autorizate.

Pe Autostrada de Centură Bucureşti A0, în continuare sunt autorizaţi şi se lucrează doar pe 1,7 km (abia astăzi s-au mai autorizat 15 km) din cei peste 100 de km ai centurii, deşi Ministerul Transporturilor şi CNAIR au promis în septembrie şi, apoi, octombrie că toate sectoarele de pe semi-inelul sudic (52 km) vor fi autorizate”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Reprezentanții asociației susțin că avansul lucrărilor pe tronsonul 2 al sectorului sudic ar fi modest și că pe jumătatea nordică a fost expropriată doar jumătate din suprafața de teren necesară proiectului.

Pe cei 1,7 km aflaţi în lucru pe tronsonul 2 al sectorului sudic, turcii de la Alsim Alarko execută coloanele forate ale viaductului peste calea ferată Bucureşti-Giurgiu. În plus, se lucrează la podeţe şi la terasamente. Avansul lucrărilor este unul modest, însă mobilizarea este afectată de frontul de lucru extrem de redus (doar 10% din contract era autorizat până astăzi).

Pe jumătatea nordică a centurii (50 km) a fost expropriată doar jumătate din suprafața de teren necesară proiectului. Din cele 4 tronsoane scoase la licitație în 2019, doar tronsonul 4 (4,5 km) a fost contractat în august către UMB, pe restul sectoarelor fiind depuse numeroase contestații.”, potrivit sursei citate.

Asociația Pro Infrastructură solicită Ministerului Transporturilor și CNAIR să soluționeze de urgență probleme să autorizeze execuția lucrărilor pe întreaga Autostradă de Centură București A0 Sud și să finalizeze exproprierile și semnarea contractelor pe sectorul nordic.

Sursă foto: Asociația Pro Infrastructură

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com