Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Victimele de la Aeroportul Chișinău, decorate post-mortem. Zi de doliu național pentru Republica Moldova

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova , at 3 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

Președinta Maia Sandu a decretat zi de doliu național data de 4 iulie, în semn de omagiu pentru victimele de la Aeroportul Internațional Chișinău. Polițistul de frontieră și agentul de securitate uciși de un cetățean străin au fost decorați post-mortem cu Medalia „Meritul Militar”.

În această zi, în toate localităţile din Republica Moldova, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale acestui stat, drapelele de stat vor fi arborate în bernă. La ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor”, informează autoritățile de la Chișinău.

Rustam Ashurov, un bărbat din Tadjikistan, a ucis vineri, 30 iunie,  două persoane la Aeroportul Internațional Chișinău.

Atacatorul de la Aeroportul din Chişinău era căutat de autorităţile din ţara de origine, fiind implicat în răpirea prim-vicepreşedintelui unei bănci.

Ulterior, după comiterea acestei infracţiuni, acesta a fugit în Republica Moldova prin Turcia cu intenţia de a se ascunde în continuare în ţările Uniunii Europene.

Atacatorul de la Aeroportul din Chișinău este dat în urmărire în Tadjikistan pentru răpirea unui bancher, scriu jurnaliștii din Chișinău.

„Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, transmitea Maia Sandu, la scurt timp după atacul de la Aeroportul din Chișinău.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW