Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Vicepreședintele CJ Argeș, urmărit penal de DNA într-un dosar de achiziție nelegală de locuințe pentru persoanele vulnerabile


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Pitești au dispus luni, 4 decembrie, efectuarea urmării penale față de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, pentru divulgarea de informații nepublice și complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziția de locuințe destinate persoanelor vulnerabile. Conform anchetatorilor, Nicolaescu (PSD) ar fi furnizat informații secrete unor oameni de afaceri referitoare la aceste achiziții. Ulterior, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș ar fi cumpărat locuințe la prețuri supraevaluate, nefinalizate și neracordate la apă, gaze și canalizare, de la o persoană cărei vicepreședintele CJ îi dezvăluise informații secrete. Prejudiciul depășește 3 milioane de lei. 

Concret, vicepreședintele CJ Argeș le-ar fi dat unor oameni de afaceri, în cursul anului 2022, mai multe informații nepublice privind compartimentarea viitoarelor blocuri care urmau să fie achiziționate, prețul care va fi oferit pentru fiecare imobil, perioada în care urmau să fie făcute achizițiile (în cursul anului 2023) și modalitatea de achiziție.

Informațiile au fost date în contextul în care DGASPC Argeș urma să cumpere locuințe destinate persoanelor vulnerabile, prin proiectele „Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș”, „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și „Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”.

Ulterior, conducerea DGASPC Argeș, prin ajutorul lui Marius Nicolaescu, ar fi achiziționat un număr de cinci clădiri de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră aceste informații. Conform anchetatorilor, tranzacțiile s-au realizat la prețuri supraevaluate, în condițiile în care clădirile nu erau finalizate și nu erau racordate la rețelele de apă, gaze și canalizare.

„Prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeș de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informațiilor nedestinate publicității”, mai precizează DNA. 

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW