Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Vâlcea: Zeci de şoferi sub influenţa alcoolului depistaţi în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor rutieri

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 iunie 2024 Etichete: , ,

Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere săptămâna trecută, după ce au fost prinși băuți la volan pe șoselele din județul Vâlcea. Alți opt șoferi au dosare penale pentru o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat peste 800 de amenzi pentru diverse alte abateri, notează news.ro.

Acțiunea polițiștilor rutieri din Vâlcea, desfășurată săptămâna trecută, a avut ca scop descurajarea șoferilor care comit abateri în trafic și identificarea celor care urcă băuți la volan. În doar o săptămână, polițiștii au identificat 30 de șoferi care au urcat băuți la volan; aceștia au fost amendați contravențional și au rămas fără permis de conducere, având o alcoolemie de până la 0,40 mg/l în aerul expirat.

Pe numele altor opt șoferi au fost deschise dosare penale, după ce au fost identificați conducând cu o alcoolemie de peste 0,40 mg/l în aerul expirat. Sâmbătă seară, polițiștii din Vâlcea au oprit un bărbat al cărui aparat etilotest a indicat o alcoolemie de 1,34 mg/l.

foto: Politia Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW