Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani începe la finalul lunii ianuarie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Vaccinarea anti-COVID a copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va începe din data de 26 ianuarie, a anunțat Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților legate de Vaccinare (CNCAV). Începând de miercuri, 13 ianuarie, părinții își pot programa copiii în platforma online

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național”, informează CNCAV.

Reprezentanții CNCAV au adăugat că vaccinarea copiilor se va putea realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

Părinții sau reprezentanții legali ai copiilor vor fi obligați să completeze chestionarul de triaj și formularul de exprimare a acordului informat pentru minori.

Vaccinul folosit pentru imunizarea copiilor va fi cel produs de Pfizer/BioNTech, iar schema de vaccinare este de 10 micrograme/doză, la interval de 21 de zile.

Ministerul Sănătății a publicat luni un material de informare legat de vaccinarea copiilor, sub forma unor întrebări și răspunsuri.

Garanții obținute de la ministrul Sănătății

O delegație a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) s-a întâlnit joi cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, de la care a primit garanții ferme că, atâta vreme cât va ocupa mandatul de ministru, se va opune vaccinării obligatorii pentru copii sau impunerii de restricții care să ducă la acest lucru.

Am avut astăzi o discuție constructivă cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul căreia ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la felul în care urmează să demareze campania de vaccinare anti-Covid la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, iar domnul ministru ne-a garantat că nu se vor face presiuni de niciun fel, nici în direcția vaccinării obligatorii, nici în cea a impunerii de restricții, așa că părinții din România pot fi liniștiți. Decizia o vor lua doar în acord cu conștiința lor”, a declarat Marius Lulea, vicepreședinte AUR.

Menționăm că nu s-a pus în discuție în nicio clipă introducerea unei măsuri prin care copiii să fie obligați să se vaccineze anti-COVID.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *