Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


USR PLUS lansează noi atacuri la adresa lui Nicușor Dan: A scos la concurs mai multe posturi de conducere, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicație pentru anumite persoane din PNL și PMP

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 iulie 2021

Continuă conflictul între primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și USR PLUS. După ce edilul a refuzat să-i confere drept de semnătură în privința administrării spitalelor viceprimarului Horia Tomescu, reprezentanții USR PLUS îl acuză că girează organizarea unor concursuri cu dedicație pentru apropiați ai liderilor PNL și PMP.

Reprezentanții USR PLUS susțin că viceprimarul Horia Tomescu i-a atras atenția lui Nicușor Dan pe 8 iulie în privința modului în care sunt organizate aceste concursuri și a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiții specifice restrictive, lucru care nu s-ar fi întâmplat.

În sprijinul acuzațiilor, reprezentanții USR PLUS menționează concursul de director al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), unde sunt necesari 15 ani vechime în specialitate și 6 luni vechime în funcție de conducere într-o instituție publică.

„USR PLUS solicită public Primarului General Nicușor Dan să suspende aceste concursuri, în temeiul art. 37 din regulamentul aplicabil pentru organizarea lor. În caz contrar, USR PLUS nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalități și reluarea concursurilor într-un mod corect. Votul de încredere al bucureștenilor a fost dat pentru transparență, corectitudine, meritocrație, nu pentru sinecuri politice și nici pentru plătirea unor polițe între partide”, se arată în comunicatul transmis de USR PLUS.

Mainnews.ro l-a contactat pe Nicușor Dan pentru a oferi un punct de vedere, însă până la publicarea materialului nu am primit un răspuns.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *