Sunday, June 30, 2024
Jurnalism corect


USR o retrage pe Elena Lasconi de pe lista pentru europarlamentare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 5 noiembrie 2023

Președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat duminică convocarea Biroului Național al USR pentru excluderea Elenei Lasconi de pe lista de candidați pentru alegerile europarlamentare.

Într-o emisiune difuzată sâmbătă pe Prima TV, Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din anul 2018.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat „DA”.

Un anunț care a stârnit numeroase controverse. Pe lângă criticile din interiorul USR, Elena Lasconi s-a confruntat și cu un atac venit de cine se aștepta mai puțin – fiica sa. Oana este rezidentă la Paris și susținătoare înfocată a comuniștilor, inclusiv a cauzei LGBT+, comunitate din care face parte.

USR o retrage pe Lasconi

În urma apariției acestor discuții, președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că a convocat Biroul Național al USR pentru a formaliza eliminarea Elenei Lasconi de pe lista pentru alegerile europarlamentare. Prin urmare, pe prima poziție va trece fostul lider al partidului, Dan Barna.

„Am avut o discuție cu Elena Lasconi și i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Național al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înțeles că întreaga discuție publică din ultimele 24 ore, împreună cu situația personală devenită publică, afectează campania și concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin pentru a face performanță în administrație. USR are de dus o luptă grea și importantă în 2024. Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta și de soluții liberale. În fața unei guvernări corupte și a isteriei extremiste, avem cu toții nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, a transmis Cătălin Drulă.

CITEȘTE ȘI: Elena Lasconi, după ce a anunțat că a votat „Da” la referendumul pentru familie: Singura sensibilitate pentru mine e cuvântul „căsătorie”

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW