Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


USR, mesaj pentru Klaus Iohannis: Să nu tragă de timp și să medieze politic această criză

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2021

USR a transmis marți, 5 octombrie, că, deși Klaus Iohannis a permis acțiunile „pripite, haotice și prost concepute” ale premierului interimar Florin Cîțu, președintele nu se grăbește să organizeze consultări cu partidele, pentru alcătuirea unui nou Guvern.

Este evident că organizarea rapidă a consultărilor și desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîțu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcțional”, se arată în comunicatul transmis de USR PLUS.

Astfel, USR îl îndeamnă pe președintele României „să nu tragă de timp și să medieze politic această criză”.

Reamintim că Guvernul condus de prim-ministrul Florin Cîțu a fost demis marți, 5 octombrie, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost votată de majoritatea senatorilor și deputaților prezenți în plenul reunit.

Klaus Iohannis a anunțat că a declanșat negocieri pentru formarea viitorului Guvern, dar că vor avea loc „abia săptămâna viitoare”, pentru a da timp partidelor politice să „găsească abordări mature”.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Klaus Iohannis: Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, purtând masca reformismului / Consultări pentru formarea unui nou Guvern, „abia săptămâna viitoare”

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *