Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR își alege prezidențiabilul. În paralel, Cioloș organizează un eveniment

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 13 iulie 2019 Etichete: , , , ,

USR își va alege prezidențiabilul, sâmbătă, în Congres, însă numele acestuia va fi anunțat peste două săptămâni. Delegații au de ales între patru membri din partid care s-au înscris în cursa internă. În paralel, Dacian Cioloș susține o conferință.

PLUS, eveniment în paralel cu Congresul USR

Patru membri ai partidului, printre care și președintele USR, Dan Barna, s-au înscris în cursa internă. Contracandidații lui Barna sunt Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu.

În aceeași zi, președintele PLUS, Dacian Cioloș, susține o conferință în cadrul căreia vor „oferi informații cu privire la deciziile Consiliului Național PLUS privind organizarea internă a partidului și stadiul negocierilor politice care au loc, în aceste zile, la nivel european. De asemenea, vor fi oferite detalii privind procesul statutar de consultare a membrilor PLUS pentru desemnarea candidaților partidului la Președinție și la Primăria Generală București”.

Dan Barna: Dacă voi fi candidatul alianţei, voi spune care e cea mai mare slăbiciune a preşedintelui Iohannis

Prezent la Digi24 şi intrebat care este cea mai mare slăbiciune a preşedintelui Iohannis, Barna a spus: ”Sunt convins că electoratul știe mai bine care sunt slăbiciunile președintelui Iohannis. Dacă voi fi candidatul alianței voi avea răspuns la întrebarea asta”, a spus Barna.

”Nu este un candidat credibil pentru președinția României, dar e dreptul PSD să aleagă orice candidat sau candidați vrea”, a declarat liderul USR referitor la Gabriela Firea.

La un moment dat, în spaţiul public au apărut informații privind existența unor tensiuni între USR și PLUS privind candidatul la prezidențiale. Ulterior, Dacian Cioloș a confirmat existența unor discuții în contradictoriu, însă a dat asigurări că cele două formațiuni vor merge mai departe împreună.  Mesajul a fost transmis printr-o postare pe Facebook, scrisă împreună cu Dan Barna.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/usr-isi-alege-prezidentiabilul-in-paralel-ciolos-organizeaza-un-eveniment/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *