Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


USR îi cere explicații publice lui Lucian Bode, după accidentul în care acesta a fost implicat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 septembrie 2020 Etichete: , , ,

USR îi cere explicații publice lui Lucian Bode, după accidentul în care acesta a fost implicat. În același timp, Uniunea Salvați România cere Poliției Române să facă publice verificările pe care le-a făcut în acest caz.

USR susține că accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor ridică semne de întrebare și îi cere lui Lucian Bode să expună public motivul pentru care mașina în care se afla acesta se deplasa pe contrasens cu girofarul pornit.

Accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare. USR cere ministrului liberal să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea. USR reamintește accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină, petrecut tocmai într-o situație abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgență”, se arată într-un comunicat al USR.

CITEȘTE ȘI: Lucian Bode, implicat într-un accident rutier. A fost deschis un dosar penal care va fi preluat de Parchetul Militar -VIDEO

În plus, Uniunea Salvați România face un apel către Poliția Română pentru a anunța ce verificări face în acest caz și care sunt măsurile luate.

„USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea și a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul național Sibiu-Vâlcea-Pitești, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze. În această situație, USR cere Poliției Române să anunțe ce verificări a făcut și ce măsuri a dispus. Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale DN7, în timp ce licitațiile pentru Autostrada Sibiu-Pitești nu fac progrese”, au adăugat aceștia.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a fost implicat într-un accident rutier, în timp ce acesta venea de la Zalău spre București. Mașina în care se afla demnitarul aparținea de SPP și era condusă de un ofițer din cadrul aceluiași Serviciu.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, despre modul în care se deplasa Lucian Bode înainte de accident: O să am o discuţie cu domnul ministru pe tema asta

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *